Osvajači medalja na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Vidoje Petrović upriličio je prijem za našeg šampiona u parastreljaštvu Zdravka Savanovića, koji se izborio za srebro na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i za lozničke boksere – Semiza Pinju Aličića, Tamira Galanova i Nenada Jovanovića koji su osvojili zlatne medalje na nedavno održanom državnom prvenstvu u boksu i čestitao im tom prilikom na izuzetnim sportskim rezultatima ističući da Loznica na najbolji način potvrđuje da s pravom nosi epitet grada sporta.

Naš paraolimpijac Zdravko Savanović doneo nam je iz Tokija srebrnu medalju i na najlepši mogući način nas obradovao i promovisao. Tu su i naši bokseri, koji su sa svojim trenerima i Bokserskim savezom Srbije na čelu sa predsednikom Nenadom Borovčaninom, pokazali da je Loznica posebno prepoznata kao grad boksa. Na državnom prvenstvu tri boksera osvojila su zlato. To je radosna i ohrabrujuća vest u susret održavanju svetskog prvenstva krajem oktobra u Beogradu – rekao je on.
Gradonačelnik Petrović istakao je da je sport dobar, koristan i da su sportisti pored mladih i onih koji se bave naukom najbolji promoteri svoje zemlje i grada.

Mi smo upriličili prijem za lozničke šampione i simbolične nagrade i poklone uz uveravanja da ćemo u budžetu Grada na poziciji sporta uvećavati sredstva. Za podršku sportu u budžetu je 2012. godine bilo 22 miliona dinara, a ove 115 miliona. Ako se tome doda činjenica koliko grad, a posebno država ulažu u sportsku infrastrukturu onda hajmo da se bavimo sportom što više – poručio je gradonačelnik.
Predsednik Boksersog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da su Loznica i loznički bokseri koji su šampioni ovogodišnjeg državnog prvenstva još jednom dokazali i pokazali da je Loznica grad boksa.

Oni zaslužuju svu podršku ne samo kroz ovakve prijeme i nagrade već upravo, kao što je gradonačelnik Petrović rekao, kontinuiranim uvećavanjem budžeta i stvaranjem uslova da imaju iste uslove u kojima treniraju evropski i svetski šampioni. Loznica je centar boksa koji će tek da daje šampione i koji će svoje građane i građanke i celu Srbiju učiniti ponosnima – kazao je Borovčanin i dodao da će u sportskoj hali Lagator biti urađena nova i dosta veća bokserska sala koju će Bokserski savez opremiti sa džakovima, rukavicama i ostalom sportskom opremom.