Rotari klub donirao 14 dronova školama u Loznici

Na svečanosti održanoj u Vukovoj spomen školi u Tršiću, u petak 24. septembra, upriličeno je uručenje dronova, između Rotari kluba Loznica i predstavnika 14 osnovnih škola sa teritorije grada.

U ime Grada na donaciji se zahvalio pomoćnik gradonačelnika Loznice, Ljubinko Đokić, koji je istakao da će bespilotne letelice pomoći u savladavanju programskih jezika Skreč i Pajton koji su predviđeni Nastavnim planom i programom informatike za učenike petog i šestog razreda.

Zorica Jestrović, guvernerka Rotari distrikta Srbije i Crne Gore, primetila je odličnu saradnja između lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Rotari zajednice.

U ime Rotari kluba Loznica prisutne je pozdravio predsednik Dobrivoje Negić, a potom su direktorima škola donaciju uručili pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić i predstavnici Rotari distrikta Srbije i Crne Gore i lozničkog Rotari kluba.

Projekat donacija dronova se realizuje na osnovu Memoranduma “Za lepšu školu”, koji je inicirao Rotari distrikt Srbije i Crne Gore i potpisao ga sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a obezbeđeno je 670 bespilotnih letelica za 670 osnovnih škola na teritoriji čitave Srbije.