BSS donirao opremu BK Loznica

Bokserski klub Loznica dobio je novu opremu, džakove, rukavice i sve neophodne rekvizite koje im je uručio predsednik BS Srbije, Nenad Borovčanin.

Uručenju vredne opreme prisustvovao je i gradski menadžer Loznice, Dejan Stalović.

On je u ime grada i Komisije za sport istakao značaj dalje afirmacije boksa među mladima i istakao da su upravo to vrednosti  za koje se i rukovodstvo Loznice sa gradonačelnikom snažno zalaže pa se svake godine izdvajaju sve veća sredstva za sport .

“ Ove godine je za tu namenu izdvojeno sto miliona dinara” – rekao je Stalović, naglasivši da će naredne biti i više za sve klubove koji ispunjavaju propisane normative.

“Kada je reč o borilačkim veštinama BK „Loznica“ je najreprezentativniji klub  jer je osvajač najviše titula i zato se s dužnom pažnjom odnosimo prema tom klubu, kao i ostalim borilačkim sportovima. Moramo s pažnjom pristupiti proširenju kapaciteta za vežbanje jer je za svaku pohvalu besplatan način uvođenja mladih u sport. Posebno ćemo pomagati svim klubovima koji u svom radu i aktivnostima promovišu besplatne sportske škole“, zaključio je Stalović.

“Loznica predstavlja višedecenijski centar, rasadnik i potencijal bokserskih talenata. Zato je logično da se stanje na tom planu stalno unapređuje”-rekao je predsednik Boserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, koji je podsetio na dogovor sa lokalnom samoupravom i gradonačelnikom Vidojem Petrovićem da se bokserska sala Loznice u Sportskom centru dodatno  opremi kako bi  sadašnja generacija, kao i šampioni koji su ovde izrasli postali glavni stub srpskog boksa, tako što bi kroz školu boksa, Regionalnu ligu i nastupe reprezentacije bili predstavljeni s najvišom formom, spremnošću u punom   kapacitetu  kroz pobede za Loznicu i Srbiju.

“Svima u Bokserskom savezu Srbije  je puno srce što je u Loznici, posle razgovora sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem došlo do ujedinjenja više sportskih škola boksa. Danas je to jedinstvena priča, svi su oni loznički bokseri, bilo da treniraju u salama Lagatora, Partizana ili u Banji Koviljači. Siguran sam da će Loznica biti u finalu Regionalne lige i osvojiti titulu te izuzetno jake lige. Jer, tu su klubovi sa područja nekadašnje Jugoslavije što je za nas iz Saveza jako važno da svi reprezentativci imaju stručnu podršku, sale za treninge i tako napreduju za evropsko i svetsko prvenstvo” – kaže Borovčanin.

Predsednik Bokserskog kluba Loznica Dragan Pantelić zahvalio se na donaciji i rekao  da je ovo još jedan dobar korak na liniji saradnje grada, kluba i Bokserskog saveza Srbije.