Roćević: Aćimović nije kriv

Zvorničke organizacije i udruženja proistekle iz Odbrambeno – otadžbinskog rata organizovale su danas, ispred Doma omladine u selu Roćević, protesni skup povodom izrečene drugostepene presude Suda BiH Srećku Aćimoviću, ratnom komandantu Drugog bataljona Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske, po kojoj je osuđen na sedam godina zatvora.

Predsednik Skuštine veterana Republike Srpske, Duško Vukotić, u svom obraćanju, istakao je da je protest organizovan zbog nepravedne presude Suda BiH prema Srećku Aćimoviću, što je samo još jedna u nizu nepravednih presuda.

„Srećo Aćimović nije silovao, nije mučio, nije streljao, pa šta hoćete od njega?! Kriv je zato što je iz Roćevića i zato što je stao na čelo, sa 27 godina, da štiti Podrinje“, rekao je Vukotić. On je naglasio da nepravda i selektivni pristup Suda i Tužilaštva BiH moraju biti zaustavljeni.

Podsećamo, Apelaciono veće Suda Bosne i Hercegovine sredinom avgusta ove godine donelo je pravosnažnu presudu kojom je Srećko Aćimović, osuđen zbog, kako se navodi, pomaganja u genocidu počinjenom nad Bošnjacima iz Srebrenice.

Aćimoviću odsluženje zatvorske kazne počinje 15. septembra.