Gradski odbor Srpske napredne stranke u Loznici najoštrije osuđuje skandaloznu izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića datu hrvatskim medijima o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i mitropolitu Joanikiju

Đukanović je svojom izjavom sasvim ogoljeno pokazao svoje pravo lice i još jednom, po ko zna koji put pokazao da mu smeta i jaka Srbija, i predsednik Srbije i Srpska pravoslavna crkva. Gubeći tlo pod nogama, nakon neuspešnog pokušaja da spreči sveti čin ustoličenja mitropolita Joanikija, suočavajući se sa činjenicom da nema podršku ni u svom narodu, svoj bes izliva kroz izjave koje su potpuno nezamislive za predsednika jedne države u 21. veku.
Svađajući dva bratska naroda misli da očuva svoju poljuljanu funkciju, ali na njegovu žalost ni to ne može sprečiti njegov pad, a potom i sasvim sigurno polaganje računa za sve nezakonite i kriminalne radnje kojima je toliko godina čuvao sebe i svoje saradnike.
Sramno je i nečasno u sopstvenom haosu i strahu od pada udarati po predsedniku Srbije i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, i vređati sve časne i poštene ljude u Crnoj Gori i Srbiji koji ništa drugo nisu uradili sem što su uporni u nameri da sačuvaju nacionalni identitet i pravo na veru i slobodu, što je u skladu sa svim civilizacijskim tekovinama čovečanstva.
Potuno je nenormalno upoređivati jednog takvog državnika kakav  je predsednik Srbije Aleksandar  Vučić sa nacističkim vođom Hitlerom, kada tog istog Aleksandra Vučića cela Evropa i najveće svetske sile vide kao istinitog lidera Balkana, koji je mnogo toga uradio za dobrobit svih naroda u regionu. Čovek koji se bori za suverenitet svoje države, koji je pružio ruku pomirenja svima, i nesebičnu pomoć, posebno u ovim teškim vremenima pandemije, donirajući vakcine protiv virusa Kovid 19 građanima u regionu, pa i građanima Crne Gore, ne može se upoređivati sa onima koji su uništavali narode i rušili države.
Svakom normalnom čoveku je potpuno jasno da je Milo Đukanović sasvim otvoreno ovakvim izjavama kreirao svoj strmoglavi pad, i da umesto vođenja ozbiljne politike jedino što mu je ostalo sada jeste davanje besmislenih izjava, kao poslednji trzaj režima protiv kojih se borimo u 21. veku. Takođe, potpuno je jasno da ga istorija i vreme neće upamtiti kao svetlu tačku crnogorske istorije, već kao čoveka koji je sve vreme svoje vladavine radio samo i isključivo u svoju i u korist svoje kriminalne klike.
Ništa neće zaustaviti Aleksandra Vučića da nastavi u svojoj misiji izgradnje jake i uspešne Srbije koja je faktor stabilnosti u regionu i koja se istinski zalaže za saradnju i mir. Niko, a posebno ne Milo Đukanović, navodi se u saopštenju GO SNS.