Loznica ušla u crvenu kovid zonu!!!

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Loznice, kojom je predsedavao komandant Štaba, gradonačelnik Vidoje Petrović, razmatrana je Informacija o trenutnom stanju na teritoriji grada Loznice u vezi sa zaraznom bolešću COVID-19 u skladu sa kojom se upućuje apel građanima da se ponašaju odgovorno i poštuju sve mere kako bi na vreme suzbili negativne pandemijske tokove i posledice.


S obzirom na to da je u prethodnih nekoliko dana došlo do velikog rasta broja zaraženih na teritoriji grada usled čega je Loznica, na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje Šabac, ušla u crvenu kovid zonu, Gradski štab apeluje sugrađanima da se ponašaju odgovorno i poštuju sve propisane mere koja podrazumevaju nošenje maski, socijalnu distancu, ograničenje broja lica na velikim skupovima na otvorenom i zatvorenom kao što su sportski događaji, proslave, diskoteke, noćni klubovi i drugo.
Prema rečima komandanta Štaba, komunalna milicija i nadležni inspekcijski organi u narednim danima sprovodiće pojačanu kontrolu pridržavanja svih propisanih mera.


Gradski štab za vanredne situacije je prateći instrukcije iz Stručnog uputstva za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada i iz dopisa Zavoda za javno zdravlje Šabac uputio nadležnoj Školskoj upravi Predlog modela nastave za osnovne i srednje škole na osnovu kojeg se predlaže da se u osnovnim školama nastava i dalje odvija neposredno dok je za srednje škole preporučen kombinovani model. Školska uprava će ovaj predlog proslediti Timu za škole koji nakon razmatranja daje saglasnost.