Zvornik: Cvijanovićeva i Stevanović posetili školu u Roćeviću

Povodom početka nove školske godine predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, posetili su osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Roćeviću, gde će u cilju poboljšanja uslova za boravak djaka u ovoj skoli, u narednom periodu, iz budžeta predsednika Srpske biti izdvojeno 60 hiljada KM, za rekonstrukciju fiskulturne sale i mokrih čvorova.

Predsednica Srpske izrazila je zadovoljstvo što je ovo jedna od škola na teritoriji Zvornika u kojoj je, u odnosu na prošlu godinu, povećan broj prvačića.

Cvijanović je početak nove školske godine nazvala praznikom za decu, roditelje i prosvetne radnike i poželela im srećan i uspešan rad.

Gradonačelnik Stevanović je istakao da Zvornik ima 5.300 učenika i da ove godine beleži, za 18 više, upisanih prvačića nego 2020. godine.

Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Roćeviću otvorena je 1966. godine i ima dve područne škole u Kiseljaku i Branjevu. U školsku 2021/2022. godinu upisano je 52 učenika prvog razreda. Sa područnim školama u ovoj školskoj godini ima 450 učenika.