Sajam šljiva u Osečini od 27. do 29. avgusta

Foto: sajamsljiva.rs/

Jedna od najznačajnijih manifestacija u regionu „Sajam šljiva“ u Osečini biće održana, šesnaesti put po redu, tradicionalno poslednje nedelje avgusta.

Nakon svečanog otvaranja Sajma u petak 27. avgusta, u popodnevnim satima za najmlađe biće organizovan maskenbal, zatim vaterpolo utakmica i za kraj prvog dana Sajma spektakularan koncert Dragane Mirković na fudbalskom igralištu.

Drugog dana Sajma 28.08. na platou Narodne biblioteke biće održano takmičenje zdravičara, dodela nagrada u okviru nagradne igre posetiocima Zlatnih ruku, dok će u motelu Sportskog centra biti održano predavanje i okrugli sto iz oblasti pčelarastva.

U 15 časova, na betonskom igralištu, za mlade i decu nastupiće popularna jutjub zvezda Anna Lazarević, face painting, zatim sledi svečani defile, takmičenje u obaranju ruku i žurka na bazenima Sportskog centra uz DJ Hoffmana.

U nedelju u jutarnjim satima biće održan šahovski turnir, a zatim u 15.00 časova dodela nagrada najboljim izlagačima i proizvođačima proizvoda od šljiva.

Za sve dana Sajma u hali Sportskog centra biće izloženi najbolji proizvodi od šljiva lokalnih poljoprivrednika -rakija, dzem, pekmez, slatko od šljiva, šljivani kolači, karaban i mnogi drugi specijaliteti kao i štandovi privrednih proizvođača.

Tu su i izložba mehanizacije, sadnog materijala, kuvanje pekmeza, sušenje šljive, pečenje i degustacija rakije, izložba Zlatne ruke, Trg starih zanata i mnogi drugi sadržaji, navedeno je na zvaničnom sajtu manifestacije.