Gradsko veće Loznice: Utvrđeni kriterijumi za sprovođenje mera energetske sanacije

Na današnjoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović, utvrđeni su predlozi odluka u pogledu sprovođenja mera energetske efikasnosti koje sufinansira Vlada Srbije odnosno nadležno ministarstvo za građane koji žele da na svojim stambenim objektima stave novu stolariju, fasadu, izolaciju ili da zamene postojeće grejne sisteme u cilju veće energetske uštede.


Odlukom o izboru privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije poslovi nabavke potrebne opreme, građevinskog i drugog materijala i njihovog montiranja i ugradnje na stanove i kuće povereni su firmama i kompanijama koje su se prijavile na nedavno raspisani javni poziv za izvođače radova.


S druge strane, kako je obrazloženo na zasedanju Veća, Odlukom o raspisivanju javnog poziva za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u domaćinstvima na teritoriji grada Loznice propisani su uslovi koje građani odnosno fizička lica moraju da ispune kako bi učestvovali na ovom konkursu, a jedan osnovnih je da je stambena jedinica, za koju podnose prijavu, njihovo mesto prebivališta.
Prema rečima predsednika Veća, gradonačelnika Vidoja Petrovića, sprovođenje mera energetske efikasnosti predstavlja kontinuiran proces u cilju unapređenja životnog standarda i kvaliteta života naših sugrađana čemu posebno doprinose zajednička podrška i podsticaji države i lokalne samouprave.


Članovi Veća su utvrdili i Odluku o davanju saglasnosti na izmene Plana javnih nabavki Gradske uprave grada Loznice za 2021. godinu u cilju postavljanja šest novih autobuskih stajališta.