Lozničke škole spremne za septembar

U susret početku nove školske godine održana je sednica Aktiva direktora lozničkih osnovnih i srednjih škola, kojoj je prisustvovao Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice. Razgovarano je o svim važnim temama važnim za početak nove radne godine a najpre o radovima koji su obavljeni kako bi školski objekti bili spremni za 1. septembar.

„Sve lozničke škole su spremne za početak nove školske godine“ – poručio je Đokić nakon sastanka.

„Radilo se tokom leta na pripremi škola, za sređivanje objekata iz budžeta grada je izdvojeno 26 miliona dinara. Veći radovi započeti su u Donjem Dobriću, gde će OŠ ‘’Petar Tasić’’ dobiti novu stolariju, na školi u Klupcima je rekonstruisan krov, u Lipnici škola dobija novu fasadu, škola u Tršiću imaće novu kuhinju, škola u Donjoj Badanji ima potpuno rekonstruisanu zgradu, dok smo u  OŠ ‘’14.oktobar’’ u Dragincu ove godine u potpunosti završili rekonstrukciju krova, što je koštalo oko 7 miliona dinara „ – naveo je Đokić.

Govoreći o modelu nastave koji će biti primenjen od 1. septembra, pomoćnik gradonačelnika Loznice kaže da se čeka odluka Kriznog štaba i Ministarstva prosvete ali pretpostavka je da će, u onim lokalnim samoupravama gde je epidemijska situacija stabilna, đaci imati časove u punom trajanju od 45 minuta.