Poljoprivredni proizvođači iz Donje Sipulje i Tekeriša ponos svojih sela

U sklopu svojih redovnih obilazaka poljoprivrednih proizvođača i uzgajivača na teritoriji Loznice, gradonačelnik Vidoje Petrović sa saradnicima, posetio je gazdinstva Živka Todorovića u Donjoj Sipulji i Zorana Bogićevića u Tekerišu, gde je u neposrednom razgovoru s poljoprivrednicima, predstavnicima mesnih zajednica i građanima, imao priliku da čuje probleme sa kojima se suočavaju, te da im predoči određene podsticajne mere i mogućnosti u sklopu postojećih, ali i nekih novih mera koje će Grad Loznica pokrenuti u narednom periodu kako bi uskladili stanje na terenu, potrebe ili zahteve, a u cilju podizanja kvaliteta života u seoskim područjima.


Petrović je pohvalio naporan rad i velika ulaganja ovih porodica i istakao da će takvi poljoprivredni proizvođači, koji vredno i marljivo rade, uvek imati pomoć i podršku.

Poseta prvog čoveka grada, te direktora javnih preduzeća, načelnika Odeljenja za privredu, kao i mladih stručnjaka iz Tima za budućnost Loznice, bitna je za poljoprivredne proizvođače kojima je ovo bila odlična prilika da porazgovaraju o problemima sa kojima se suočavaju.

Todorović se, ovom prilikom, zahvalio na poseti i ukazanom poverenju, budući da godinama konkurše za podsticajna sredstva preko Fonda za razvoj i izrazio nadu da će mu ona i ubuduće pomoći da poveća gazdinstvo koje trenutno broji 50 goveda, 120 ovaca, nešto svinja i živine.
Mesna zajednica Donja Sipulja broji 38 kuća, a kao prioritet sela navode asfaltiranje puta u dužini od 1300 metara, za koji postoji urađen projekat.

Domaćin Zoran Bogićević iz Tekeriša zahvalio je na poseti i dodao da obrađuje 20 hektara zemlje i gaji 11 goveda, dok je Petrović zaključio da su ovakvi poljoprivredni proizvođači ponos svojih sela u kojima žive, rade i proizvode.