Za vikend na preventivni pregled bez knjižice

Na inicijativu Ministarstva zdravlja, tokom predstojećeg vikenda će, u lozničkom Domu zdravlja i Opštoj bolnici biti organizovani preventivni pregledi.

Iz naših zdravstvenih ustanova napominju da su preventivni pregledi namenjeni isključivo građanima koji se godinama nisu javljali lekarima i nisu imali preglede, kao i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Ovi pregledi nisu namenjeni hroničnim bolesnicima, koju su na redovnim terapijama, jer se oni svakako javljaju svojim izabranim lekarima.

Preventivni pregledi će biti obavljeni u prostorijama Doma zdravlja, ulaz pored hitne službe, gde će u prizemlju biti postavljen punkt za prijavljivanje.

Svim pacijentima biće najpre izmerena telesna temperatura i uzeta anamneza kako ne bi došlo do mešanja zdravih sa Kovid pacijentima.

Građani će imati priliku da obave laboratorijske analize, KKS i šećer u krvi, zatim opšti lekarski pregled, EKG, pregled srca i pluća.

Preglede će obavljati lekari DZ „Dr Milenko Marin“, specijalisti opšte medicine, koji će po potrebi pacijente upućivati kod specijalista OB Loznica na dalji pregled.Kovid ambulanta Doma zdravlja radi uobičajenim radnim vremenom, saopšteno je iz naših zdravstvenih ustanova.