Drinska regata ove godine najbrojnija

Lozničani, Malozvorničani i Zvorničani, sa gostima i prijateljima iz više gradova Srbije i Republike Srpske, plovili su duž trase duge 18 kilometara, od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači.

Na turističko – rekreativnoj manifestaciji pod sloganom “Drina je samo jedna“ učestvovalo je oko 150 čamaca i raznih plovila, sa kojih je dopirala muzika, smeh i veselje. Na cilj u Banji Koviljači učesnici su stigli bez ijednog problema ili incidenta.

Gradski menadžer, Dejan Stalović, izrazio je zadovoljstvo zbog dobrog odziva učesnika i podsetio da je ovo međunarodna manifestacija: “Regatu organizuje Grad Loznica u saradnji sa Zvornikom u Republici Srpskoj, opštinom Mali Zvornik i mesnom zajednicom Banja Koviljača. Ovo je prilika da se još jednom uverimo u lepote Drine i treba svi da apelujemo da Drinu treba čuvati kako bi ostala ono što jeste – biser našeg kraja, Srbije i Evrope. “

Stigavši na cilj, na Žićinu plažu, kapetan regate Milan Nedeljković bio je izuzetno zadovoljan jer je plovidba protekla bez ikakvih problema. Ocenio je da je ovogodišnja regata sigurno najbrojnija od svih dosadašnjih i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja.

Nakon mirne i bezbedne plovidbe svi učesnici regate su oko 14 časova stigli na Žićinu plažu gde ih je, po tradiciji, čekao zajednički ručak – vojnički pasulj.