Počelo „Zvorničko leto“

Gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović, sinoć je zvanično otvorio 20. Zvorničko leto. Ova manifestacija tradicionalno se održava prve nedelje avgusta, a ove godine biće nekih izmena u odnosu na prethodne.

 
Kako je istakao Stevanović, usled situacije izazvane pandemijom, na ovogodišnjem Zvorničkom letu neće biti koncerata na Drini, ali publika neće biti uskraćena za muzički program. Za dobru atmosferu i muziku pobrnuće se lokalni bendovi kojima su organizatori pružili priliku da se predstave svim posetiocima.

 „Odlučili smo da našim sugrađanima damo priliku da ih ovih dana svi zajedno bolje upoznamo“, rekao je Stevanović i dodao da Zvornik ima veliki broj talentovanih ljudi koji zaslužuju da se njihovo delo čuje i vidi.

Kako se manifestacija „Zvorničko leto“ uvek završava na dan slave grada, Svetu Petku Trnovu, Stevanović je pozvao svoje sugrađane da dođu na plato ispred Kasine da zajedno očuvaju tradiciju koja se 20 godina neguje.

Gradonačelnik je isoristio priliku da još jednom podseti koliko je važno da se svi koji mogu vakcinišu.

Veče je počelo repertoarom muzičkog sastava „Rojal bend“, a na platou ispred Kasine KUD „Sveti Sava“ je sa svojim najmlađim polaznicima izveo igre iz razlčitih krajeva Srbije.

Da je uz muziku sve lepše pokazala i je Aleksandra Lizdek koja je, u pratnji Elvisa Sivčevića, na gitari održala koncert. Nije skrivala radost što nastupa u Zvnorniku, jer je jedan deo svog detinjstva upravo u njemu provela.

Prvo veče Zvorničkog leta krunisano je predstavom pod nazivom „Plastika“ u FAVI produkciji i u izvođenju Nele Mihailović i Suzane Petričević.
Naše proslavljene glumice govorile su o izazovima koje je donela ova pandemija i naglasile da ništa ne može da zameni bezuslovnu ljubav i toplinu koja se dobija od publike. Istina, iskrenost i ispunjen duh su neprocenjivi, a igrati predstavu bez publike je kao disati u vodi, uzaludno i bezuspešno, naglasile su umetnice.
Mihailovićeva i Petričevićeva su maestralnom glumom pružile posetiocima pravo uživanje i podsetile da je kultura duša naroda.