Gradonačelnik Petrović u poseti zlatnoj karatiskinji Brankici Negovanović

Gradonačelnik Vidoje Petrović, sa saradnicima iz gradskog rukovodstva Loznice, posetio je danas porodicu Negovanović u Banji Koviljači, gde je imao priliku da prisustvuje treningu na otvorenom  karate kluba Šampioni.

Gradonačelnik Petrović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da provede vreme sa decom i istakao da Loznica na sport gleda kao na kategoriju od posebnog značaja i da grad izdvaja značajna sredstva za sportske klubove, Ustanovu za fizičku kulturu „Lagator“ i pomaže odlazak lozničkih sportista na takmičenja.

– Danas sam se sastao sa našim mladim karatistima, video sam koliko naporno i predano treniraju u okviru svojih priprema i razgovarali smo koliko su važni istrajni i posvećeni treninzi za uspeh u sportu, ali i u životu – rekao je Petrović i dodao da će  lokalna samouprava nastojati  da i dalje unapređuje uslove za bavljenje sportom u Loznici.

Brankica Negovanović, najbolja mlada karatistkinja Srbije, u dosadašnjoj karijeri sa osvojenih  više od 500 medalja, sprema se za takmičenje u Finskoj, ali i aktivno trenira sa mlađim članovima kluba.

U znak zahvalnosti što na najlepši način predstavljaju naš grad, gradonačelnik je, ovom prilikom, uručio prigodne poklone mladim karatistima.