Gradonačelnik Petrović posetio MZ Lipnica, gde se susreo sa „Darom iz Jasenovca“

Da se unapredi život u Lipnici, kao i svakom drugom mestu, potrebno je svake godine nešto novo izgraditi i podići, rekao je u razgovoru sa građanima i članovima Saveta mesne zajednice Lipnica, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, koji je sa najbližim saradnicima iz Gradske uprave i Gradskog veća, gradskim urbanistom, direktorima javnih preduzeća i članovima Tima za budućnost Loznice imao još jednu iz niza redovnih poseta lozničkim selima.


Jedan od prioriteta razvoja mesne zajednice Lipnica je nastavak radova na asfaltiranju puteva kroz selo i podizanje kvaliteta javne rasvete.

Ukoliko su svi imovinsko pravni odnosi duž trase nove putne deonice, za koju postoji projektna dokumentacija, valjano rešeni, nema razloga dalje čekati nego u ovoj godini taj put i u Lipnici asfaltirati. Sa direktorom Javnog preduzeća Loznica razvoj Nikolom Dragićevićem i nadležnim službama predstavnici Lipnice će obaviti sve dalje konsultacije, pa će i ta putna trasa doneti novi sjaj selu. Kada je reč o uličnoj rasveti koja na teritoriji grada svake godine na petsto kilometara mreže troši više od milion evra (130 miliona dinara) gradonačelnik je podsetio na velike investicije zamene postojećih sijalica tzv. „led“ rasvetom koja će omogućiti uštedu do 60 odsto.

Biljana Čekić, devojčica koja je postala poznata po ulozi Dare Ilić u filmu „Dara iz Jasenovca“, ovih dana sa porodicom boravi u Loznici.

Biljana je posetu iskoristila da se upozna sa našim gradom, a kroz botaničku baštu “Rajska dolina” u Lipnici, prošetala je sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem.

Gradonačelnik Petrović zahvalio se devojčici na poseti, a pre svega na maestralno iznesenoj ulozi koja svedoči o užasnom zločinu koji nikada ne sme da se zaboravi.

Zajedno sa Biljanom sećamo se naše Dare iz Jasenovca, najvećeg logora smrti na Balkanu iz doba Drugog svetskog rata, ali i 2.950 civila brutalno likvidiranih 14. oktobra 1941. godine u Dragincu, naglasio je gradonačelnik.

Petrović je, ovom prilikom, uručio Biljani prigodne poklone koji će je podsećati na naš grad.