NALED potvrdio lidersku ulogu Loznice

Predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) na čelu sa direktorkom Violetom Jovanović danas su gradonačelniku Vidoju Petroviću, u Gradskoj upravi Loznice, uručili još jedno iz niza velikih i značajnih priznanja za Grad Loznicu pod nazivom Šampioni preduzetništva za 2020. godinu.

– Loznica u minuloj godini beleži povećanje preduzetničkih radnji za 131, a za 16 povećan je i broj privrednih društava. Takvi podaci su za ponos svake lokalne zajednice kao što je naša koja ima integrisan pristup sa vladinim i nevladinim sektorom, odlično partnerstvo sa lokalnim privrednicima i predstavnicima inostranih kompanija koje rade u Loznici. To se svakako primećuje i kroz najnovije prihode u budžetu grada koji su u prvom polugodištu uvećani za 258 miliona dinara u poređenju sa istim periodom lane, pri čemu se izdvajaju prihodi iz zarada i iz poreza na imovinu. To govori da imamo porast broja zaposlenih i realnih zarada, i s druge strane, da se povećava poreska osnovica broja korisnika novoizgrađenih kvadrata industrijskih, poslovnih i stambenih objekata – ističe Petrović uz podsećanje da osam godina nisu menjane poreske osnovice koje su među deset lokalnih zajednica gde su najniže.

-Loznica je i danas potvrdila svoju lidersku ulogu u oblasti lokalnog razvoja svog preduzetništva, istakla je direktorka NALED – a Violeta Jovanović.
Prema njenim rečima ovo takmičenje je jedna od stimulativnih mera nacionalnog programa suzbijanja sive ekonomije, što je najbolje merilo iz segmenta rada lokalne administracije iz kojeg se vidi koliko naši gradovi i opštine daju podršku onima koji žele da se posvete vlastitom poslovanju i biznisu.

Savetnik za ekonomske politike u NALED – u Oliver Rorbah, je čestitajući na priznanju istakao da je ono u Loznicu stiglo iz „utakmice“ sa drugim velikim sredinama. Preneo je pozitivne utiske o Loznici rekavši da „ovde na bilbordima više možete videti obične ljude i mlade stvaraoce i sportiste nego političare što je ogledalo Loznice“.


Iz NALED-a je do sada u Loznicu stiglo više prestižnih nagrada iz oblasti lokalno-ekonomskog razvoja koje predstavljaju potvrdu jedinstvene, odgovorne politike i privrženosti modernizaciji Gradske uprave i građanskim inicijativama.