Drinska regata 7. avgusta

Tradicionalna, 15. Drinska regata u organizaciji Grada Loznice biće održana 7. avgusta.

To je na konferenciji za štampu saopštio gradski menadžer Dejan Stalović koji je uputio poziv svima koji vole reku Drinu, druženje i zabavu na vodi, da budu gosti i učesnici te međunarodne manifestacije. Biće to nova promocija turističkih potencijala i ekoloških standarda rečnog turizma.


Start regate u subotu 7. avgusta je u Malom Zvorniku, u 10 časova a cilj u Banji Koviljači, na popularnoj Žićinoj plaži u 14 časova.


Kao i ranijih godina Drinska regata se organizuje u tesnoj saradnji sa opštinom Mali Zvornik i gradom Zvornikom na levoj obali Drine kao i mesnom zajednicom Banja Koviljača.


Kapetan ovogodišnje regate Milan Nedeljković, član Gradskog veća u Loznici naglašava da se spust čamaca duž reke organizuje uz posebne mere sigurnosti i bezbednosti, učešće ronilačkih i spasilačkih ekipa, uz budnost pripadnika policije i vojske. To je način da se ova tradicionalna sportsko rekreativna manifestacija uvek sačuva kao lep doživljaj za sve njene učesnike i da se svake godine unapređuje na lestvici letnjih sadržaja koje grad Loznica brižljivo organizuje i neguje kao turističko blago . Obezbeđeno je osiguranje za sve učesnike koji se budu prijavili na startu regate, rečeno je uz podsećanje da je Drinska regata u organizaciji grada Loznice besplatna za sve njene učesnike i verne privrženike rekreativnih sportova.

Pored obezbeđenih poklona, majica, kačketa i ručka posle plovidbe duge 19 kilometara Organizacioni odbor priprema i zanimljive zabavne sadržaje na Žićinoj plaži, gde je ciljno mesto za sva plovila koja će se 7. avgusta otisnuti na prelepu turneju.