Javni uvid u ZAHTEV Rio Save za Studiju o životnoj sredini

Kompanija „RIO SAVA EXPLORATION“ D.O.O. Beograd,  podnela je Ministarstvu životne sredine Zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eskploatacije ležišta litijuma i bora „Jadar“, postrojenja za obogaćivanje rude i odlaganje jalovine nastale pri rudarskim aktivnostima.

Foto: RTV Podrinje

Tim povodom iz Gradske uprave Loznice obaveštavaju sva zainteresovana lica da mogu izvršiti uvid u u dokumentaciju podnetog Zahteva u prostorijama Gradske uprave grada Loznica, Karađorđeva broj 2, kancelarija broj 21, kao i u prostorijama saveta sledećih mesnih zajednica: Šurice, Bradić, Brnjac, Donje Nedeljice, Jarebice, Brezjak, Gornje Nedeljice, Slatina, Draginac, Korenita, Cikote i Veliko Selo.

Uvid se takođe može izvršiti na sajtu grada Loznice, kao i sajtu Ministarstva zaštite životne sredine https://www.ekologija.gov.rs/obavestenja/procena-uticaja-na-zivotnu-sredinu/zahtevi/zahtevi-za-odredjivanje-obima-i-sadrzaja/zahtev-za-odredjivanje-obima-i-sadrzaja-studije-o-proceni-uticaja-na-zivotnu-sredinu-projekta-podzemne-eksploatacije-lezista-litijuma-i-bora-jadar, navodi se u obaveštenju Vladimira Radojčića, načelnika GU Loznice.