Počeo sa radom objedinjen Centar za obrazovanje odraslih u Loznici

Centar za obrazovanje odraslih “LD”, prostire se na 1.500 kvadrata, u ulici Luke Stevića, koji su opremljeni po najvišim svetskim standardima ,a gde će ubuduće biti smeštena opšta bolnica, srednja škola “Isidora”, 11 tehničkih fakulteta. Kao kruna Centra biće prvi Naučni park tehničko-tehnoloških nauka u Srbiji, koji je trenutno u postupku akreditacije.

Vlasnik Dragoslav Lukić, objašnjava da će u okviru Naučnog parka, između ostalog,  poslovati i laboratorija za ispitivanje voda, hrane za životinje i predmeta opšte upotrebe.

“Možemo se pohvaliti da imamo 14 inovativnih projekta zaštićenih u Zavodu za intelektualnu svojinu u Srbiji” – ističe Lukić i napominje da su u okviru naučnog rada pronašli, u tečnom stanju, zamenu za kreč što će u budućnosti smanjiti upotrebu vode u građevinskim radovima.  

Centar za obrazovanje odraslih, pored 11 fakulteta, akreditovan je za srednjoškolsko obrazovanje, te ovde svršeni osnovci mogu nastaviti redovno školovanje u dva smera gimnazije i četiri medicinska smera.