Loznica u programu subvencije zamene stolarije

U Kraljevu potpisani ugovori Ministarstva energetike sa 67 lokalnih samouprava/Foto: mre.gov.rs/

Nakon sprovedenog Javnog poziva, Ministarstva rudarstva i energetike, kojim je Loznica ostvarila pravo na sredstva u visini od 5 miliona dinara, juče (25.06.) je u Kraljevu potpisan Ugovor o finansiranju programa energetske sanacije zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Iz budžeta Grada Loznica su takođe opredeljena sredstva u istom iznosu, odnosno ukupna sredstva za realizaciju ovog Programa su  10 miliona dinara, a obuhvataju ugradnju i nabavku materijala za izolaciju zidova, krovova, zamenu spoljnih vrata i prozora, nabavku i instalaciju kotlova na biomasu, kao i nabavku pratećih instalacija grejnog sistema za porodične kuće.

Prvo će biti raspisan javni poziv za privredne subjekte koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj efikasnosti  porodičnih kuća i stanova, a nakon toga javni poziv na koji će moći da se prijave sugrađani za  sufinansiranje zamene stolarije na porodičnom objektu, postavljanje izolacije ili nabavke kotlova na biomasu. Rok za poziv kompanijama koje raspisuju lokalne samouprave je 10. jul.