Krov nad glavom za 60 porodica

Mnogo godina od ratnih zbivanja brojne porodice dobijaju svoj krov nad glavom

U Loznici su danas, 19. juna 2021. godine, uručeni ključevi  60 stanova za izbeglice sa prostora nekadašnje Jugoslavije u okviru potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP).

Ključeve stanova uručili su Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, Dirk Lorenc, predstavik Delegacije Evropske Unije u Srbiji, Ričard Holi, predstavnik ambasade Švajcarske u Republici Srbiji, Ružica Banda, predstavnica OEBS-a, Stefani Krauze, predstavnica UNHCR, Jovan Lazarov, šef kabineta direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i Vladimir Cucić, republički komesar za izbeglice i migracije.

Gradonačelnik Vidoje Petrović, rekao je da je Loznica od samog početka uključena u Regionalni stambeni program.

– U našem gradu izgrađeno je više ovakvih objekata i imali smo više puta priliku da osetimo istinsku radost ovih dragih ljudi koji konačno dobijaju svoj topli dom. Ulažući u lokacijsko planiranje za zemljište, putnu, komunalnu, energetsku i drugu infrastrukturu iz budžeta grada izdvojeno je blizu 50 miliona dinara za te poduhvate. Ako se tome dodaju objekti izgrađeni u Kajmakčalanskoj ulici u naselju Trešnjica, zatim nove aktivnosti na Lagatoru onda je to značajno više. Zato smo srećni, jer ovaj grad je bogatiji za novi broj sugrađana koji daju novi impuls života, istakao je Petrović.

U ime porodica, koje od danas imaju stalnu adresu u našem gradu, zahvalila se Nataša Topo, koja je pre trideset godina izbegla u Loznicu.