“ Široko srce“ za doprinos davalaštvu krvi

Crveni krst Loznice je, u prostorijama Vukovog doma, organizovao dodelu plaketa Crvenog krsta Srbije zaslužnima za doprinos davalaštvu krvi, za učešće i omasovljavanje ove humane aktivnosti.

Vesna Melezović, sekretar gradske organizacije CK, plakete je uručila Mesnoj zajednici Novo Naselje i lozničkoj Tehničkoj školi. Ona je tom prilikom podsetila da je naš grad poznat po humanosti i velikom broju dobrovoljnih davalaca, kao i volontera, zahvaljujući čemu je naša gradska organizacija prošle godine dobila Dijamantsku plaketu Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Kriterijum za dodelu plakete Mesnoj zajednici Novo Naselje je najveći broj davalaca koji se odazvao akcijama organizovanim u Loznici u prošloj godini, objasnila je Melezović.  

Tehnička škola je nagrađena jer su tokom prošle godine, u vreme pandemije, u akcijama volonterski učestvovali isključivo učenici te škole.

Iz Crvenog krsta podsećaju da, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, svakog četvrtka organizuju akcije u holu Vukovog doma kulture, od 10 do 16 časova.

Imajući u vidu letnji trend nestašice doza krvi, biće realizovane i druge akcije, napominju iz Crvenog krsta Loznice. Prva u nizu, zakazana je za ponedeljak, 21.jun u Klupcima. Akcija će biti održana u prostorijama restorana Naš Dom, od 9 do 14 časova.