Poruka gradonačelnika Petrovića za Dan grada: Uz pomoć države gradimo Loznicu

Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, rekao je pozdravljajući goste na svečanoj akademiji povodom 155. rođendana Loznice, da je sve što je urađeno u gradu ostvareno uz ogromnu pomoć države.

“Mnogo godina je iza nas, zajedno u slozi, zajedno uz ogromnu pomoć naše države gradimo Loznicu. Znamo da to ne možemo sami. Da naši ljudi ne odlaze u svet, potrebno je da svet dovedemo u zemlju, da nam deca ostaju u njoj, da se vrate oni koji su otišli iz nje, da ovde žive, rade i decu rađaju.”

 “Moji saradnici i ja nemamo problem da razgovaramo sa bilo kim, naša vrata su svima otvorena. A ja, ja sam nekako svoj život odavno vezao za Loznicu kao svoj životni san i projekat. Tu počinje nova priča, u kojoj se vidi kako Loznica raste, sa novim zgradama, putevima, Inovacionim centrom, fabrikama, bolnicom, obdaništima, sportskim terenima, dečjim igralištima. Kako Loznica raste u srcima 84.000 svojih stanovnika, najmanjom administracijom koja nije skupa jer nemamo viška zaposlenih. Ali, zato imamo još osamdeset kilometara novih i 50 kilometara rekostruisanih puteva i sve bliži cilj da svaka ulica na teritoriji grada dobije asfalt.”

Petrović je podsetio na velika imena iz istorije grada i poručio – „ Zbog svih velikana Loznice imamo odgovornost da nastavimo da budemo bolji, vredniji. To će biti i naš odgovor svima. Bićemo odgovorni i časni. Imamo istorijsku podršku predsednika i Vlade, i zahvalni smo na tome“, rekao je gradonačelnik Loznice na svečanosti povodom Dana grada.