Ponosna sam na sve što je urađeno za Loznicu i okrug, poručila Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je u Loznici da su svi projekti na teritoriji grada i okruga realizovani zajedničkim radom Vlade, lokalne samouprave i građana.

Ona je na svečanosti povodom Dana grada istakla da će svi budući projekti, naročito otvaranje novih fabrika, puteva, škola i posebno novi kapaciteti u oblasti rudarstva biti realizovani tek kada građani budu upoznati sa svim činjenicama.

„Nikada odluke ili projekte nismo radili sami i zato hvala svim građankama i građanima Loznice na svemu. Ono što danas može da se čuje je da postoje ljudi koji misle da treba zaustaviti razvoj i da ne gradimo puteve, bolnice, da ne otvaramo nove fabrike. Loznica je oduvek bila poznata po rudarstvu, a neki iz bivše vlasti su uništavali fabrike. Mi treba da budemo odgovorni i da govorimo samo istinu i zato želim da pošaljem poruku da kao što smo sve do sada radili zajedno, to ćemo raditi i dalje. Upoznaćemo sve sa rezultatima analiza pa će onda, kako je i predsednik Vučić predložio, građani odlučiti o tome hoćemo li da realizujemo projekat „Jadar“ ili ne. Postoji budućnost za nas i za našu decu, unuke, a ta budućnost je zajednički rad na projektima koji donose rast i zdraviju životnu sredinu“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla da je ponosna i na svoje poreklo, te da se oseća građankom Loznice. Ona je najavila početak rada na deonici od Šapca do Loznice i podsetila da je država uložila u ceo okrug 10,2 milijarde u poslednjih šest godina.