Vojni veterani zahvalni Srbiji za vakcinaciju

U lozničkom Domu zdravlja danas je u organizaciji Udruženja penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veterana Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i institutom „Torlak“ organizovana velika akcija vakcinisanja 500 pripadnika boračkih organizacija Republike Srpske. Uz zdravstvene radnike goste je dočekao gradonačelnik Vidoje Petrović, rekavši da mi danas iz Loznice upućujemo veliku zahvalnost državi Srbiji, našem predsedniku i vladi za visok stepen odgovornosti, posvećenosti i brige o svom narodu. Na tim osnovama, rekao je gradonačelnik, ovde u Domu zdravlja prisustvujemo vakcinaciji velikog broja pripadnika boračke populacije iz nekoliko opština Republike Srpske.

Svako od nas ima potrebu da se posebno zahvali zdravstvenim radnicima koji uprkos svakodnevnim rizicima već drugu godinu uspešno, u duhu Hipokratove zakletve, potvrđuju da su heroji novog doba jer neumorno rade da pomognu svim građanima. Koristim i ovu priliku da sve građane Loznice, i šire, iz Srbije, pozovem da pristupe imunizaciji jer tako štitimo i sebe, i porodice, i kolektive, čime potvrđujemo visok nivo lične i kolektivne svesti, kaže Petrović.

Veoma mi je drago što su naši gosti isticali značaj ljudske solidarnosti i napora koje je omogućila država Srbija i naš predsednik. Naša zemlja i ovaj grad će uvek biti otvoreni za braću preko Drine, naše građane i komšije. To je politika koju vodi naš predsednik i jasan odgovor svima koji izvrću činjenice i prekrajaju istoriju, pa je Srbija i u ovom primeru lider u Evropi i šire, rekao je.
Vidoje Petrović je potom, zajedno sa državnim sekretarom Miodragom Kaporom, iz sektora za boračko invalidsku zaštitu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i doktorom Nemanjom Josićem posetio vakcinalne pultove gde se efikasno odvijala imunizacija boračke populacije i njihovih porodica. Državni sekretar Miodrag Kapor podseća da je reč o akciji koja dodatno spaja srpski narod sa jedne i druge strane Drine.

Ova akcija je jedan od jakih mostova, kaže Kapor, podsetivši na reči lozničkog gradonačelnika da smo mi „ovde danas okupili današnje heroje zdravstva“ ali i heroje iz prethodnih ratova koji su itekako zaslužili da im se država Srbija i na ovaj način oduži. Državni sekretar Miodrag Kapor se zahvalio gradonačelniku i zato što je u Loznici održana međunarodna konferencija boračkih udruženja iz Republike Srpske i Republike Srbije na kojoj je bilo reči o bitnim pitanjima i odnosima u boračkim organizacijama.

Vakcinisanje je samo jedan od delova celokupne aktivnosti a naše ministarstvo je uvek otvoreno za dobre inicijative koje doprinose boračkim udruženjima, zaključio je Miodrag Kapor, državni sekretar iz sektora za boračko invalidsku zaštitu.
Predsednik Udruženja boraca Osmi odred Ilidže Duško Tešić u izjavi za odlično gostoprimstvo u gradu Loznici, kaže da su gradonačelnik i njegov tim iz Doma zdravlja profesionalno doprineli da se kvalitetno obavi veoma težak posao koji je u interesu vojnih veterana za koji je najveća zasluga predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. On je naveo da je među vakcinisam građanima pored vojnih veterana bilo pripadnika i druga dva naroda, Bošnjaka i Hrvata čime je Srbija pokazala svoje veliko srce.