Loznica nastavlja ulaganje u sportske terene

Grad Loznica je , nakon dogovora sa sportskim klubovima i Ustanovom za fizičku kulturu, doneo odluku da se rekonstruiše bivši teniski teren i na tom mestu je sada multifunkcionalni teren za više sportova.

„Iskorišćenost teniskog terena je bila nedovoljna pa je grad investirao u uklanjanje šljake i postavljanje druge podloge i ostalog inventara neophodnog za multifunkcionalni teren. Sem toga, u gradu je uređeno 6 otvorenih teretana i igrališta za basket i mali fudbal. Sada sportisti i rekreativci koji žele da vežbaju na otvorenom, imaju mogućnosti i uslove za to“ – rekao je gradski menadžer Dejan Stalović.

On je dodao da je ovo dobar primer saradnje gradonačelnika i rukovodstva grada sa sportskim klubovima a tako će biti i u narednom periodu. Očekuje se i rešavanje pitanja biciklističkih staza jer je pre nekoliko meseci gradonačelnik formirao radnu grupu koja se bavi tim pitanjima. Članovi su, sem gradskih fukcionera, predstavnici javnih preduzeća, policije i kluba Biciklo i u toku je izrada predloga kako najpre povezati Banju Koviljaču sa Tršićem i formirati biciklističke zone u gradu. Kada taj posao bude završen, Loznica će postati mnogo dostupnija za biciklističku vožnju, tvrdi Stalović.

Milan Nedeljković, član Gradskog veća za sport, navodi da je dužina multifunkcionalnog terena na Lagatoru 38 metara dok je širina 19 metara i pogodan je za rukomet, futsal, odbojku i košarku.

U svemu imamo podršku gradonačelnika koji ima sluha za potrebe sportista, naglašava Nedeljković ističući da će, nakon što bude završen Atletski stadion i veliki stadion po UEFA 4 standardima, Loznica biti pravi centar sporta u Zapadnoj Srbiji.