Katarinine jagode u čokoladi

Sezona jagoda je u punom jeku, na svakoj raskrsnici u gradu možemo videti štandove sa prvim prolećnim voćem, dok se na lozničkoj pijaci prodaju skoro na svim tezgama, pored drugog aktuelnog voća i povrća.

Međutim, jedan štand, ispred porodične firme “Jagode Matić”, pored crvene dodao je i druge boje jagodama. Katarina Matić dala je  ovoj voćnoj deliciji novu formu, kojoj nije moguće odoleti. Pored talenta za poslasticu, koja može da parira vrhunskim poslastičarima, ova Lozničanka primer je svojim vršnjacima.

Za razliku od drugih mladih ljudi, koji nakon završenog fakultetskog obrazovanja, traže zaposlenje u velikim centrima, Katarina je odlučila da se, iako je na korak od  univerzitetske diplome turizmologa, vrati na selo i nastavi porodični posao, na plantaži jagoda.

  • Od kada je tata posadio prve jagode pre 14 godina, pomažem u sezoni, i sada, kada mi je ostalo samo da diplomiram, želim da se vratim na imanje u Klupcima i nastavim porodični biznis – priča Katarina i dodaje da su njene čokoladirane jagode naišle na oduševljenje, te ih i njen brat sada prodaje u Banji Koviljači.

Porodica Matić ima najveću plantažu jagoda u ovom kraju, koja se prostire se na nešto više od 3 hektara.