Ulaganje u životnu sredinu predstavlja ulaganje u budućnost, poruka lozničkih naprednjaka

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Savet za zaštitu životne sredine Srpske napredne stranke Loznica, organizovao je sadnju drveća različitih vrsta u Omladinskom parku, jednom od omiljenih mesta naših sugrađana.


Ukazujemo na važnost očuvanja prirode i odgovornost svakog pojedinca prema životnoj okolini što se najpre ogleda kroz odlaganje komunalnog otpada na mestima predviđenim za tu namenu. Prioritet države Srbije i našeg grada jeste zaštita i očuvanje prirode kao i briga o zdravlju i bezbednosti svih naših sugrađana.


Zato će svako ulaganje u životnu sredinu predstavljati ulaganje u budućnost u skladu sa Zelenom agendom Vlade Republike Srbije. Svako ko je neodgovoran i nesvesno ili svesno zagađuje životnu sredinu mora da zna da utiče na svoje zdravlje i zdravlje svoje dece.


Apelujemo na sve građane Loznice da se odgovornije odnose prema prirodi u cilju podizanja nivoa ekološke svesti i doprinosa zdravijem okruženju. Samo zdrava i čista životna sredina može nam pružiti kvalitetniji život u našem gradu, navodi se u saopštenju Saveta.