Uz podršku grada, punom parom ka Super ligi – poručuju iz FK Loznica

Fudbalski klub Loznica je održao redovnu izbornu skupštinu kluba u četvrtak, 03. juna. Kako je preneto na konferenciji za medije, dosadašnji predsednik Vlastimir Lukić dobio je novi mandat.

Za potpredsednike FK Loznica izabrani su Dejan Stalović, gradski menadžer, i Milivoje Cvetinović, koji je i do sada obavljao tu funkciju. Lukić, Stalović i Cvetinović ujedno su i članovi Upravnog odbora, a uz njih u odboru su i Đorđe Marković, Milan Nedeljković, Slaviša Perić, Savo Marković, Dejan Dimitrijević i Milorad Gajić.

“Uprava se i do sada vodila isključivo interesima kluba, tako će biti i ubuduće a rezultat našeg rada se vidi, to je plasman koji smo postigli. “ – rekao je Lukić.  

Zahvalio se predsedniku države Aleksandru Vučiću na izgradnji novog stadiona kao i gradonačelniku i rukovodstvu Loznice jer klub ima svu moguću podršku grada.

U ime gradonačelnika, čestitke Fudbalskom klubu Loznica na postignutim rezultatima preneo je gradski menadžer Dejan Stalović.

“Ne samo sportski rezultat nego i ponašanje fudbalera i uprave, pravdanje sredstava koje klub dobija, sve to zaslužuje javnu pohvalu” – rekao je Stalović.

“Ceo grad i svi klubovi u narednom periodu treba da stanu iza FK Loznica i da saradnju , koja je i do sada bila dobra, podignemo na viši nivo.  Zahvalnost dugujemo predsedniku države Aleksandru Vučiću na sredstvima za izgradnju novog stadiona jer će to značajno doprineti razvoju sporta a posebno fudbala u našem gradu” – istakao je gradski menadžer.

“Mi godinama sve više sredstava izdvajamo za ulaganje u sport a to možemo da uradimo jer nam je privreda sve stabilnija. Budžet je sve puniji i sada možemo da opredelimo 100 miliona dinara za sport a pre 10 godina smo za tu namenu izdvajali 17 miliona dinara. To je ogromna razlika i Loznica je u tome primer dobre prakse u Srbiji “- naglašava Stalović.  

“Na predlog Komisije za sport, već ranije je rukovodstvo grada prihvatilo da FK Loznica bude sportski brend grada pa im zakonski pripada 20 posto od ukupnog budžeta namenjenog za razvoj sporta.” – dodao je gradski menadžer.

Cilj FK Loznica je ulazak u Super ligu a grad Loznica će im pružiti svu moguću podršku na tom putu, poručeno je na konferenciji za medije održanoj danas (04.06.) u prostorijama Sportskog centra.