Na Svetski dan životne sredine, 05. juna, u Malom Zvorniku biće održana ekološka akcija i priprema terena za predstojeće turističke manifestacije

Akcija čišćenja desne obale reke Drine u Malom Zvorniku biće održana u subotu, 05. juna, u organizaciji opštine Mali Zvornik, povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, koji će tog dana u čitavom svetu biti obeležen nizom različitih aktivnosti usmerenih na podizanje svesti ljudi o značaju zaštite i očuvanja životne sredine.

Budući da se na ovom mestu održava tradicionalna ribolovna, sportsko-turistička manifestacija „Skobaljijada“, zakazana za 12. jun, u okviru akcije istovremeno biće obavljena priprema terena i uređenje prostora za predstojeću manifestaciju, kao i za manifetaciju „Drina je smisao života“, koja će uslediti krajem jula tekuće godine.

Lokalna samouprava poziva zainteresovane građane i udruženja građana da se u što većem broju odazovu akciji.

Skup zainteresovanih učesnika zakazan je za subotu, u 10 časova, na šetalištu pored reke Drine u centru Malog Zvornika.

U zavisnosti od broja učesnika, akcija će biti sprovedena na delu reke Drine u mesnoj zajednici Centar i na delu Zvorničkog jezera, od plaže u Sakaru do Velike Reke.

Logističku podršku akciji pružiće Opština Mali Zvornik i JKP „Drina“.

Za učesnike biće obezbeđena higijenska sredstva i kese za otpatke, navodi se na sajtu opštine.

Svetski dan zaštite životne sredine je dan koji se obeležava u celom svetu, svakog 5. juna, kroz različite aktivnosti i kampanje, s ciljem skretanja pažnje javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

Obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine ove godine fokusira se na obnavljanje ekosistema.