Loznica i Kikinda učvršćuju saradnju na svim poljima

Delegacija Loznice koju je predvodio Dejan Stalović, pomoćnik gradonačelnika i gradski menadžer, tokom vikenda posetila je Kikindu. Gostoprimstvom su Banaćani odgovorili na gostoprimstvo koje su im tokom februara priredili u Podrinju. Tada su čelnici oba grada, Nikola Lukač i Vidoje Petrović, ocenili da postoji prostor za saradnju u svim oblastima, od turizma i kulture do sporta.

Da je učvršćivanje saradnje između dva grada i regiona dobro i poželjno, iskreni prijatelji potvrdili su i prilikom susreta u Kikindi:

-Ponovo smo bili u prilici da razmenimo iskustva i ideje, i pronađemo načine za što efikasnije rešavanje problema i nedoumica u svakodnevnom radu. Činjenica je da dva grada dele slične probleme i potrebe. Konkretno, diskutovali smo o obimu i strukturi naših budžeta, ali i o tekućim i budućim investicionim ulaganjima. Posebno smo se dotakli značaja rehabilitacije postojećih i izgradnji novih saobraćajnica- navela je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika. Najviše se govorilo o brzoj saobraćajnici Sombor- Kikinda. Šabac i Loznicu, takođe, treba da poveže brza saobraćajnica:

-Socijalna politika i briga o porodici, ali i turizam oblasti su na koje poseban akcenat stavljaju obe lokalne sredine. Grad Kikinda na ovaj način stvara i preduslove za ispunjenje kriterijuma koji se odnose na dobijanje još jedne prestižne evropske nagrade- navela je Jakšić Kiurski i podsetila da je grad Kikinda dobitnik “Evropske diplome”, “Zastave časti” i “Plakete časti”. Dejan Stalović, pomoćnik gradonačelnika Loznice i gradski mendžer, osvrnuo se na posetu Kikindi:

-Turizam, sport, obrazovanje i kultura najpre će spojiti Kikindu i Loznicu. Imamo slična iskustva i probleme, ali i različitosti o kojima smo takođe razgovarali. Očekujemo da Kikinđani posete naš grad, pre svega, Tršić i Banju Koviljaču- izjavio je Stalović. Da Kikinda, poput Loznice, ima dobru sportsku infrastrukuru, potvrdio je Dejan Dimitrijević, direktor Ustanove za fizičku kulturu “Lagator”:

-Sportski centar “Jezero” zaista je u dobrom stanju. Prisustvovao sam Memorijalnom košarkaškom turniru u Kikindi, alli i dečjem fudbalskom turniru u Novim Kozarcima. Čestitam fudbalerima OFK “Kikinde” ulazak u viši rang, Srpsku ligu. Drago mi je što će se u Kikindi izgraditi novi stadion, baš kao i u Loznici- naveo je Dimitrijević.

Izvor:

http://www.kikinda.org.rs/index.php?language=lat&page=fb_vesti&id=6302