Usvojen Stevanovićev predlog da se osnuje “Elektro Zvornik“

U Zvorniku je danas (27.05.) održana 4. redovna sednica Skupštine grada. Pred odbornicima je bio dnevni red od 29 tačaka. Glavna tema sednice lokalnog parlamenta bio je izveštaj o snabdevanju električnom energijom a gradonačelnik Stevanović nije krio nezadovoljstvo zbog čestog višesatnog nestanka struje u gradu, što je uzrokovalo brojne probleme građanima i privredi. Prvi čovek Zvornika je  predložio da se osnuje preduzeće Elektro Zvornik koje će biti zaduženo za snabdevanje regije Birač električnom energijom. Taj predlog je podržalo 25 odbornika dok troje odbornika Ujedinjene Srpske nije glasalo. Predlog će biti upućen višim instancama a Stevanović je zatražio od nadležnih da ispitaju pojedinačnu odgovornost onih koji su doprineli ovakvoj situaciji, kako bi ti pojedinci bili sankcionisani. Dat je rok od 100 dana da se formira elektrodistributivno preduzeće  Zvornik.

Između ostalog, usvojen je Izveštaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za 2020. i Program rada gradonačelnika i Gradske uprave za 2021. godinu.

Odbornici su usvojili i Odluku o radnom vremenu trgovinskih objekata nedeljom do 12 časova.

Skupština je usvojila i Izveštaj o izvršenju budžeta grada za period od 1. januara do 31. decembra prošle godine. Prema rečima Srđana Despića, načelnika Odeljenja za finansije , budžet je izvršen u iznosu od 27 miliona KM, poreski prihodi su iznosili 16,6 miliona što je oko 95 posto, dok su neporeski prihodi 2 miliona 800 hiljada KM, što je oko 80 posto.