OŠ Kadinjača u trci za računarsku opremu – Lozničani, glasajte

Telekom Srbija realizuje peti ciklus projekta „Stvaramo znanje“ u okviru kojeg, online glasanjem, građani odlučuju o tome koje osnovne škole u Srbiji će dobiti nove informatičke kabinete.

Kroz ovu, već tradicionalnu akciju, Telekom Srbija svake godine u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja oprema po 20 osnovnih škola širom naše zemlje, a na kraju novog ciklusa broj škola koje su dobile kompjutersku opremu i savremene kabinete za informatiku će porasti na 100.

Glasanje se sprovodi na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet,  gde građani od 17. do 26. maja u 12h mogu da glasaju za škole i pomognu izboru 20, od 40 škola koliko ih je i ove godine predložilo Ministarstvo.

Među 40 srpskih škola je i loznička OŠ Kadinjača a direktorka škole Nada Ostojić, pozvala je Lozničane da glasanjem pomognu da naša škola dobije vrednu opremu.

Škole su podeljene u četiri geografske oblasti, pa će po pet škola iz svake oblasti sa najvećim brojem glasova dobiti vrednu donaciju Telekoma Srbija, kako bi osnovci u svim krajevima Srbije podjednako imali pristup novoj računarskoj opremi i savremenom načinu izvođenja nastave.

Mogućnost da učestvuju u glasanju imaju svi korisnici društvene mreže Facebook, sa boravištem u Republici Srbiji, koji su lajkovali Facebook stranicu mts-a.

Svaki korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa. Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa.