Mali Zvornik poziva na saradnju u rešavanju pitanja migranata

Zbog prisustva sve većeg broja migranata na teritoriji opštine Mali Zvornik, lokalni Savet za bezbednost  je, na sednici održanoj u četvrtak, 20. maja, razmatrao aktuelnu bezbednosnu situaciju na lokalnom nivou.


Radi dogovora u vezi preduzimanja odgovarajućih mera, u cilju suzbijanja nezakonitih radnji od strane migranata i lokalnog stanovništva, usvojen je zaključak kojim je rukovodstvu opštine predloženo da zbog pojačanog prisustva migranata održi zajednički sastanak sa predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, Višeg suda u Šapcu, Osnovnog suda u Loznici, Policijske stanice Mali Zvornik i stanice Granične policije Mali Zvornik.


Savet za bezbednost opštine Mali Zvornik predložio je i predstavnicima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije da sa rukovodstvom lokalne samouprave održe zajednički sastanak u vezi situacije usled pojačanog priliva migranata na području malozvorničke opštine.

Predsednik opštine, Zoran Jevtić, najavio je da će lokalna samouprava nastojati da, radi poboljšanja bezbednosti građana, nabavi i postavi video nadzor u centrima sela na području opštine, u kojima za to postoje tehnički uslovi.


On je podsetio da je glavna ulica u Malom Zvorniku gotovo u potpunosti pod video nadzorom i da su kamere u mesnoj zajednici Centar postavljene na nekoliko mesta, na potezu od hidroelektrane „Zvornik“ do mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića.