Davalaštvo krvi je, uz vakcinaciju građana, jedna od najvažnijih aktivnosti u opštem interesu građana, poručeno je iz gradskog Saveta za brigu o zdravlju građana Loznice

Savet za brigu o zdravlju građana Loznice kroz podršku inicijativi Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja, Crvenog krsta, Stalne konferencije gradova i opština i rukovodstva grada Loznice, dao je široku podršku organizovanju akcija dobrovoljnog prikupljanja krvi u Loznici.


Kako je rečeno, ovo je, uz vakcinaciju građana, jedna od najvažnijih aktivnosti u opštem interesu i dolazi  u trenutku, kada se zbog pandemije Kovid 19 želi zaštititi zdravlje obolelih na onkološkim i hematološkim odeljenjima, kao i pacijenata kojima se ukazuje hitna pomoć.


Krv i krvne komponente prikupljaju se planski i organizovano, u ovlašćenim transfuziološkim ustanovama bez odlaganja i predstavljaju neophodan preduslov za lečenje i terapijske procedure obolelih.
Zajednički apel za humanost i solidarnost iz Gradskog saveta za zaštitu zdravlja upućen je  kao novi podstrek  ljudima širokog srca, dobrovoljnim davaocima krvi sa teritorije grada Loznice.
Redovne akcije davanja krvi u Loznici se održavaju svakog četvrtka, u prostorijama Vukovog doma kulture od 10 do 16 časova.
Organizator je Institut za transfuziju krvi Srbije u saradnji sa gradskom organizacijom Crvenog krsta Loznice.