Mali Zvornik – obnovljeno igralište u Donjoj Trešnjici

Na predlog meštana mesne zajednice Donja Trešnica, opština Mali Zvornik obnovila je sportski teren u ovom selu.
Nabavljene su i postavljene nove mreže za rukometne golove, 4 klupe za sedenje, kanta za smeće i uređena ograda oko igrališta. U okviru radova, obavljeno je i farbanje linija na sportskom terenu, konstrukcije golova i koša.
Sanacija igrališta izvršena je u okviru projekta „Mali Zvornik po meri građana“, a radovi su koštali 628.000 dinara.
Građani mesne zajednice Donja Trešnice podržali su projekat učešćem u izvođenju radova u vrednosti od 10 posto.

Ukupno 9 različitih aktivnosti i radova na teritoriji opštine u tekućoj godini obuhvaćeno je projektom „Mali Zvornik po meri građana“, a za ove namene opredeljeno je ukupno 5.200.000 dinara, od čega su 4.000.000 dinara sredstva opštine, a preostalih 1.200.000 dinara donacija Vlade Švajcarske, koja je navedeni projekat podržala kroz Program reforme poreza na imovinu i koji opština Mali Zvornik, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj (SDC), realizuje od 2018. do 2021. godine.

Predsednik opštine, Zoran Jevtić, rekao je da su radove u mesnim zajednicama u okviru projekta „Mali Zvornik po meri građana“ predložili građani na poziv lokalne samouprave sredinom protekle godine i svoje predloge podržali potpisima.
On je naveo da mu je veoma drago što su građani pokazali veliko interesovanje za učešće u projektu, da ovakav način rada opština ranije nije praktikovala, ali da se ispostavio kao veoma dobar i da veruje da će građani ubuduće još aktivnije učestvovati u odlučivanju o trošenju novca iz budžeta i unapređenju uslova za život u lokalnoj zajednici.
Javni poziv za dodelu sredstava za realizaciju predloženih radova sproveden je tokom avgusta 2020. godine, nakon čega je komisija opštine razmatrala prispele predloge i izabrala one koji su ispunili propisane kriterijume.