Novi putni pravac pravac za bolju saobraćajnu komunikaciju u Banji Koviljači

Nova saobraćajnica koja spaja zaobilazni put i centar Banje Koviljače puštena je u funkciju. Ulica je dužine oko 450 metara, vrednost investicije je 62 miliona dinara, a posao uređenja tog dela puta finansirala je država.

Kako je za RTV Podrinje izjavio gradski menadžer Dejan Stalović, dugo se čekalo na puštanje u saobraćaj prečice od zaobilaznog puta do centra Banje Koviljače ali, objašnjava da je u fokusu bila bezbednost na pružnim prelazima, pa je sve moralo biti urađeno u skladu sa propisima.

Stalović je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranje ulice koja će doprineti turističkom razvoju podrinjske lepotice, Banje Koviljače.

“ Imajući u vidu da je u prethodnom periodu zabeleženo nekoliko nemilih dogadjaja na ukrštanju puteva i pruge, rukovodstvo grada Loznice je uložilo dodatne napore i uz podršku preduzeća Putevi Srbije i Železnice, došlo je do kvalitetnog rešenja za pružni prelaz u nivou, pre svega po pitanju bezbednosti” – rekao je gradski menadžer Loznice.

On je podsetio da je lokalna samouprava imala obavezu da upodobi planska dokumenta na gradskom veću i Skupštini grada, što je iziskivalo da protekne odredjeni vremenski period.

Stalović je uputio zahvalnost gradjanima na strpljenju i izrazio očekivanje da novom saobraćajnicom stigne veći broj gostiju u Banju Koviljaču ali ističe da će taj putni pravac svakako olakšati svakodnevnu saobraćajnu komunikaciju svih gradjana Loznice i našeg kraja.