Apel iz Gradske uprave Loznice

Savet za brigu o zdravlju svih građana Grada Loznice kroz podršku inicijativi Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja, Crvenog krsta, Stalne konferencije gradova i opština i rukovodstva grada Loznice daje široku podršku organizovanju akcija dobrovoljnog prikupljanja krvi u Loznici.


Ovo je, uz vakcinaciju građana, jedna od najvažnijih aktivnosti u opštem interesu i dolazi u trenutku, kada se zbog pandemije Kovid 19 želi zaštititi zdravlje obolelih na onkološkim i hematološkim odeljenjima, kao i pacijenata kojima se ukazuje hitna pomoć.


Krv i krvne komponente prikupljaće se planski i organizovano, u ovlašćenim transfuziološkim ustanovama bez odlaganja i predstavljaju neophodan preduslov za lečenje i terapijske procedure obolelih.
Zajednički apel za humanost i solidarnost iz Gradskog saveta za zaštitu zdravlja upućen je kao novi podstrek ljudima širokog srca, dobrovoljnim davaocima krvi sa teritorije grada Loznice. Pri tome se očekuje da će poslodavci svim zaposlenim davaocima krvi omogućiti plaćeno odsustvo jer je reč o akcijama koje su u opštem interesu lokalne zajednice.