Kancelarija za mlade Loznice predstavlja Srbiju, među 56 država, na Forumu mladih

Kancelarija za mlade grada Loznice, tokom aprila, učestvuje na omladinskom forumu pod nazivom „Panevropski program za transport, zdravlje i životnu sredinu“, koji zajednički realizuju UNECE (Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Evropu) i SZO (Svetska zdravstvena organizacija za Evropu).

Ilustracija/ Logo foruma PEP

Forum okuplja nacionalna ministarstva saobraćaja, zdravlja i životne sredine iz 56 zemalja, a realizuje se sa ciljem promocije ekološke i zdrave mobilnosti.

Bojan Lučić, koordinator lozničke Kancelarije za mlade, ističe da je jedna od opcija Omladinska foruma je mogućnostima apliciranja za grantove za naš grad u cilju poboljšanja infrastrukture za bicikliste i pešake.


– Kao jedini učesnik iz Srbije, imam tu obavezu da predstavim primere dobre prakse u svetu ekološke mobilnosti i upotrebe bicikla kao zelenog prevoznog sredstva i predložim aktivnosti za unapređenje trenutnog stanja – rekao je Lučić i dodao da su organizatori Foruma mapirali Loznicu u sam vrh po do sada realizovanim projektima u ovoj oblasti.

Foto: KZM Loznica


Omladinski forum PEP je organizovan od strane austrijskih stručnjaka iz oblasti transporta, zdravlja i životne sredine uz podršku i učešće austrijskih i međunarodnih organizacija za mlade. Rezultat foruma mladih biće poseban dokument o položaju mladih, koji će svaki predstvanik iz svoje zemlje zvanično predstaviti tokom ministarskog zasedanja konferencije koja će trajati od 17-18. maja 2021. godine.