Škole spremno dočekale povratak đaka u školske klupe

Đaci u školi dve nedelje, a potom do 10. maja na mini raspustu

Učenici od petog do osmog razreda osnovne škole i srednjoškolci posle pet nedelja od danas su ponovo u školskim klupama. Oni će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra – po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je ranije da nema nikakvih problema pred početak nastave po modelu od 1. septembra. Ružić je istakao da je važno da dva meseca pred kraj školske godine učenici u kontinuitetu, uz poštovanje svih epidemioloških mera, privedu na kvalitetan način školsku godinu.

Po povratku, đaci od prvog do četvrtog razreda će kao i do sada ići svakodneno u školu, podeljeni u grupe.

Stariji osnovci od petog do osmog nastavu će pohađati naizmenično – dan u školi, dan onlajn, dok srednjoškolci jedne nedelje idu u školu, a druge nastavu prate od kuće.

Nada Ostojić, direktor OŠ Kadinjača u Loznici, potvrdila je da je sve spremno za boravak i rad dece u toj školi, kao i da je tokom proteklog vikenda obavljena dezinfekcija školskih prostorija.

Sa povratkom dece u školske klupe, nastavljaju se i ostale aktivnosti, pre svega organizacija jednog dela školskih takmičenja. Upis prvaka u školu je zvanično završen, mada, učenici se mogu upisati do početka naredne školske godine.

Pored pomenutog, škole čekaju i uputstvo Ministarstva prosvete za organizaciju pripremne nastave za osmake.

Podsećamo, osmaci su 9. i 10. aprila u svojim matičnim školama imali probni završni ispit. Prema kalendaru obrazovno – vaspitnog rada učenici će pohađati nastavu do petka, 30. aprila, potom sledi mini raspust, koji će trajati do 10. maja.