Loznički rukometaši slavili u dvorani UFK Lagator

I ovog vikenda prva ekipa Muškog rukometnog kluba Loznice uspešno je odigrala utakmicu na domaćem terenu UFK Lagator protiv Metaloplastike 2 iz Šapca, rezultatom 35:30.

Igrač utakmice je bio igrač MRK Loznica, Aleksandar Mitrović. Kako navode iz uprave kluba, pored pozitivnog rezultata raduje da se na teren nakon povrede u tim vratio oporavljeni kapiten Branko Marković.

Igrači i rukovodstvo zadovoljni su pobedom na domaćem terenu jer im je donela sigurniju prvu poziciju na tabeli i dva boda više od drugoplasirane ekipe RK Novi Beograd.

Pred početak utakmice u subotu, 10. aprila, u MRK Loznica je stigla tužna vest o smrti bivšeg igrača, kapitena i trenera Milenka Simića Miže.

Iz kluba poručuju da je Simić ostavio veliki trag u lozničkom rukometu. U njegovu čast i znak zahvalnosti za sve što je uradio za razvoj tog sporta u Loznici, utakmica je počela minutom ćutanja.

U nastavku takmičenja u Prvoj ligi Centar loznički rukometaši će gostovati u Obrenovcu, gde će se sastati sa ekipom RK Radnički, početak susreta zakazan je za sredu, 14. april, u 20:30 časova.

Druga ekipa Muškog rukometnog kluba Loznice pretrpela je poraz na domaćem terenu u nedeljnom susretu protiv ORK Lazarevac, rezultatom 23:25. U nastavku takmičenja naši mladi rukometaši sastaće se sa ekipom RK Umčari iz Umčara, na njihovom terenu, u nedelju, 18. aprila. Utakmica će početi u 19 časova.