Loznica objavljuje novi konkurs za uređenje stambenih zgrada

Grad Loznica će u ponedeljak, 12. aprila, raspisati četiri javna konkursa usmerena na investiciono održavanje i unapređenje svojstava zgrada, pre svega fasada, krovova, instalacija, uređaja i opreme.

Iz gradske kase, za tu namenu, planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 80 miliona dinara. Gradsko veće Loznice, na poslednjoj sednici, je u oblasti uređenja stambenih zgrada donelo odluke o raspisivanju četiri javna konkursa za bespovratno sufinasiranje investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada što podrazumeva rekonstrukciju fasada, krovova, instalacija i ugradnju uređaja i opreme poput video nadzora i slično.

Novina je što će ove godine javni pozivi biti raspisani na period od 30 dana tako da će građani imati dovoljno vremena da prikupe potrebnu dokumentaciju i prijave se.

Prioritet su zgrade u prometnim gradskim ulicama, u mesnoj zajednici Gradilište, kao i one zgrade čije su fasade i krovovi u lošem stanju i ugrožavaju bezbednost građana.

Iz budžeta grada je planirano 40 miliona dinara za rekonstrukciju fasada, a za krovove, instalacije i opremu po 3.5 miliona dinara. Učešće grada za uređenje fasada je do 70 odsto, a za preostala tri javna poziva do 50 odsto.

Gradski menadžer, Dejan Stalović, je istako zadovoljstvo realizacijom prethodnog konkursa, koji je raspisan krajem prošle godine i podsetio da su se na sva 4 konkursa tada javile 44 stambene zajednice, od kojih je sa 31 stambenom zajednicom sklopljen ugovor.

Veći deo tog posla je realizovan, dok su neki radovi, poput zamene fasade na jednoj od zgrada u Bulevaru Dositeja Obradovića, u toku.