U petak podela besplatnih sadnica belog jasena

Grad Loznica zajedno sa Kancelarijom za mlade Loznica će od sutra početi sa besplatnom podelom sadnica u okviru projekta „Posadi svoj hlad“, koji je podržan od strane Zelenog razvojnog centra i  nevladine organizacije Let’s do it.

Sadnice belog jasena/Foto: KZM Loznica


U Loznici će u petak, 09.04.2021. godine u Omladinskom centru biti podeljeno ukupno 100 sadnica belog jasena svim sugrađanim koji žele da uzmu sadnicu i na taj način doprinesu ozelenjavanju svoje lokalne zajednice.

  • – Grad Loznica aktivno radi na ozelenjavanju grada što možemo i da vidimo da su nam ulice, parkovi i druge zelene površine bogatije za veliki broj  novih sadnica. Cilja nam je da za svako posečeno drvo, mi zasadimo novo i na taj obnovimo proces ozelenjavanja. Svi koji žele da uzmu sadnicu mogu doći u periodu od 08-15 časova, naglasio je Bojan Lučić, koordinator KZM Loznica.


Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije Trillion Trees Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.