Osmaci naredna dva dana u svojim matičnim školama polažu probu male mature

Osnovne škole sa teritorije grada Loznice dobile su precizne smernice Ministarstva prosvete za organizaciju ovogodišnjeg probnog završnog ispita.

Đoko Petrović, prosvetni savetnik i predsednik okružne upisne komisije za Loznicu i susedne opštine Krupanj, Mali Zvornik i Ljuboviju, potvrdio je za RTV Podrinje da su škole preuzele testove i da se sprovode sve mere u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, kako bi proba male mature protekla u najboljem redu.

Novina u probnom polaganju završnog ispita jeste da se po završetku testovi neće slati Ministarstvu, kao što je to bio slučaj do sada, već će školske komisije sastavljene od nastavnika određenih predmeta sledeće nedelje pregledati testove, a rezultati će poslužiti za pripremu učenika za završni ispit, koji će biti organizovan u junu mesecu.

Polaznici trećeg ciklusa programa funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih u OŠ Sveti Sava u Lipničkom Šoru, u okviru probnog završnog ispita, u petak u 13 časova polagaće jedinstveni test koji sadrži zadatke iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i iz predmeta obuhvaćenih na kombinovanom testu.