Lozničani se uželeli gradske kafe

Loznički ugostitelji spremno su dočekali popuštanje mera, a prvi gosti grejali su se na suncu uz prvu kafu, posle dve nedelje, u baštama kafića.

Lozničko šetalište / Foto: RTV Podrinje

Od jutros u 6 sati na snagu su stupile nove relaksirane mere protiv korona virusa, pa je radno vreme objekata i ustanova, kojima je rad sada dozvoljen, od 6 do 22 časa.

Kafićima i restoranima sa baštom dozvoljen je rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Nove mere podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova / Foto: RTV Podrinje

Takođe, zabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa, odnosno muzika uživo u baštama. Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića bez obzira da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

I dalje ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

Na snazi ostaje i mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije najavila je da će danas biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji cele države