Skupština grada Loznice na poslednjoj sednici donela je Deklaraciju o ulozi funkcije upravljanja ljudskim resursima u našem gradu

Deklaracija o ulozi funkcije upravljanja ljudskim resursima nije klasičan opšti pravni akt koji usvaja Skupština, već predstavlja stremljenje grada da poboljša funkciju upravljanja ljudskim resursima u Loznici – istakao je Milorad Matić, zamenik načelnika gradske uprave i dodao da je pravni osnov za donošenje ove odluke sadržan u Strategiji za reformu javne uprave u Republici Srbiji, koji je usvojila Vlada.

Grad Loznica se nalazi u projektu „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – druga faza“, koji traje od decembra 2018. do decembra 2021. godine. Kako se navodi, realizacijom ovog projekta grad će kontinuirano razvijati ljudske resurse u radu organa i službi, javnih preduzeća, ustanova i drugih organizacija čiji je osnivač i obezbediće puno sprovođenje svih funkcija upravljanja ljudskim resursima u skladu sa pravnim okvirom koji uređuje ovu oblast.

Program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – druga faza“, vredan je 4 miliona evra i zajednički ga finasiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.