Nastavljena imunizacija i tokom vikenda

Prema informaciji iz Doma zdravlja u Loznici od 8. januara do danas vakcinama različitih proizvođača zaštićeno je 14.310 građana od čega je obe doze vakcina dobilo 10.247 lica.

Imunizacija organizovana u još četiri mesne ambulante izvan grada/Foto: Dom zdravlja „Dr Milenko Marin“


Ovaj važan posao na zaštiti zdravlja stanovništva naročito je bio dinamičan proteklog vikenda, kažu u Domu zdravlja, kada je imunizacija organizovana u još četiri mesne ambulante izvan grada – Banji Koviljači, Lešnici, Jadranskoj Lešnici i Joševi. Prioritet su imale društveno osetljive grupe, kao što su stariji građani, invalidi, pripadnici romske manjine i drugi građani. Potrošeno je oko dve stotine doza vakcine Astra Zeneka.


Krizni štab je zajedno sa svojim volonterima omogućio i drugim građanima koji su iskazali zainteresovanost iz ove četiri mesne zajednice da se prijave za ostale vrste vakcina protiv Kovid 19 koje će biti dostupne u narednom periodu. Pružali su veliku pomoć, podršku i usluge, naročito starijoj populaciji da popune neophodne formulare i prijavne liste. Takva praksa dala je pozitivna iskustva posle uspešno realizovane akcije vakcinisanja u Bradiću, Brnjcu, Velikom Selu i Lešnici prošle sedmice kada je podeljeno, takođe dvesta vakcinalnih antikovid doza kineskog proizvođača Sinofarm.


Iz lozničkog Doma zdravlja saopšteno je da se organizacija rada na punktovima u mesnim zajednicama odvija u skladu sa Planom imunizacije Ministarstva zdravlja shodno dostupnim količinama i vrstama vakcina i iskazanom interesovanju građana za imunizaciju.