Vakcine i vikendom

Vakcinacija građana lozničkog kraja protiv virusne infekcije Kovid 19 u mesnim ambulantama nastavlja se i u dane vikenda. Lekari i medicinski radnici Doma zdravlja u subotu i u nedelju od 9 do 13 časova vakcinisaće zainteresovane građane, starije od 18 godina u Lešnici, Jadranskoj Lešnici, Joševi, Banji Koviljači i Loznici, vakcinama Astra Zeneke.

Uz redovan lekarski pregled i procenu lekara da li je svaki pacijent indikovan za vakcinu ovaj posao imunizacije omogućen je i za građane koji se nisu prijavili preko portala E – uprava.

Podsećamo, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, prilikom revakcinacije, istakao je da je ideja o vakcinaciji u seoskim područjima naišla na odličan prijem kod zaposlenih u lozničkom domu zdravlja.

– Imamo ekipe zdravstvenih radnika koje to izuzetno rade po mesnim zajednicama, po ambulantama i zdravstvenim stanicama. Mi smo tu da omogućimo čak i prevoz starijih sugrađana ukoliko nisu u situaciji ili nema niko da ih doveze do zdravstvene stanice tako da to zaista funkcioniše odlično – kazao je Petrović.

Gradonačelnik Vidoje Petrović podsetio je i da je neophodno da se građani pridržavaju svih uputstava Kriznog štaba Republike Srbije i zdravstvenih radnika – propisane fizičke distance, korišćenja zaštitnih sredstava, a pre svega maski, održavanja lične higijene i ostalih mera.