Predsednik Vučić: Do Loznice brzom saobraćajnicom do jeseni 2024. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas sa radnim timom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i javnih preduzeća, kao i gradonačelnicima iz Mačvanskog okruga, među kojima je bio i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, radove na mostu preko reke Save, drugoj deonici auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica.


Predsednik Vučić je, nakon razgovora sa izvođačima, azerbejdžanskom kompanijom Azvirt, dobio obećanje da će auto-put od Rume do Šapca biti završen do kraja septembra ili početka oktobra 2023. godine, a brza saobraćajnica od Šapca do Loznice do kraja oktobra 2024. godine.

„Izvođač je skratio rokove za godinu i tri meseca, što je velika stvar“, dodao je on i istakao da Azvirt dobro radi i da je zadovoljan kako se odvijaju radovi na izgradnji novog mosta, te da je jako važno da se što pre završi taj putni pravac.

„To će biti drugi drumski most za Šapčane i od ogromnog je značaja za celu Mačvu, Kolubaru, Srem, Beograd i južnu Bačku. Auto-puteve gradimo kako bi građani imali od toga korist. To je ono što ostaje iza nas i niko to ne može da sruši. Ovo je velika stvar i govori o snazi Srbije danas“, naglasio je predsednik Vučić i izrazio nadu da će građani Srbije znati da poštuju rad i trud na izgradnji infrastrukturnih projekata.

„Novim koridorom od Beograda do Loznice će se stizati najviše za sat i 15 minuta, što će imati veliki značaj za razvoj privrede ne samo Loznice, već čitavog kraja“, potvrdio je još jednom gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Čitava saobraćajnica od Rume do Loznice biće duga 77 kilometara. Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra, a radove izvodi azerbejdžanska kompanija „Azvirt“ sa domaćim podizvođačima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na novom mostu preko Save kod sela Mačvanski Pričinović